album
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
 
"Αυτός ο άνθρωπος που είναι πάντα μπροστά μου, με τις διαστάσεις του, με τις αισθήσεις και την ευαισθησία του, κάθεται στο τραπέζι του και τα μάτια του πέφτουν πάνω στα αντικείμενα που τον περιστοιχίζουν, έπιπλα, χάλια, κουρτίνες, πίνακες και φωτογραφίες... Τα φωτίζει όλα μια λάμπα ή ο ήλιος που μπαίνει στο δωμάτιο χωρίζοντας τη σκιά από το φως... Οι τοίχοι ενός δωματίου περιβάλλουν τον ιδιο και ό,τι αποτελεί τον κόσμο μας. Ο άνθρωπος μας σηκώνεται, περπατά, βγαίνει από το δωμάτιο, πάει αλλού, οπουδήποτε... Ανοίγει τη πόρτα να βγει έξω. Πώς είναι φτιαγμένο αυτό το έξω; Εχθρικό ή φιλοξενο; Ασφαλές ή επικίνδυνο; Ο άνθρωπος είναι στους δρόμους της πόλης και με μια σειρά διαδοχικών κινήσεων έξω από τη πόλη, στην εξοχή... Ούτε ένα δευτερόλεπτο η αρχιτεκτονική δεν τον εγκατέλειψε..."
Le Corbusier, συζήτηση με σπουδαστές.
ΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Η ίδια η ζωή δημιουργεί αρχιτεκτονικη · οι ίδιες οι συνθήκες της ζωής και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εποχής και των ανθρώπων ορίζουν τη βιωματική εμπειρία του χώρου. Με τη σειρά τους οι πράξεις γεννούν σχέσεις, μνήμες και συσχετισμούς, είτε πρόκειται για τον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού, είτε για διαμορφωμένο δημόσιο χώρο. Με τη φροντίδα του αρχιτέκτονα μελετητή, τις τεχνικές λύσεις των μηχανικών, την άριστη διαχείριση των υλικών και πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, πασχιζουμε να δημιουργούμε μοναδικές εικόνες ζωής.ΕΜΕΙΣ

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα κατοικιών, επαγγελματικών, εμπορικών, πολιτιστικών χωρων και χωρων αναψυχής με έμφαση στην εταιρική ταυτότητα. Ερευνούμε την επανάχρηση των κοινόχρηστων τοπων και διατυπώνουμε ιδέες για την αναπτυξη της κατοικίας στον αστικό ιστό του κέντρου της Αθήνας, αναζητώντας, παντα, την πρόκληση του επόμενου έργου.

Η ολοκληρωμενη προσέγγιση στον τρόπο αξιοποίησης αστικών ακινήτων ανακύπτει από τον συνδυασμό του κατάλληλου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με τα πολιτιστικά του χαρακτηριστικά εποχής και τόπου, με τον οικονομικό παράγοντα και την αειφόρο ανάπτυξη σε κοινωνικό και περιβαλλοντικό επιπεδο. Τρεις παράγοντες που καθορίζουν τελικά και την αξία ενός κτιρίου και του προσδίδουν ταυτότητα. Το όραμα είναι να μπορεί να αναβαθμιστεί κάθε ακίνητο με τη σωστή τεχνογνωσία, αναβαθμίζοντας κατ επέκταση και το αστικό περιβάλλον στο οποίο ανήκει.

Tο εργαστήριο του αρχιτέκτονα γεννηθηκε στην Αθήνα το 2009 απο την Αρχιτεκτονα Μηχανικό Μαρια Καφαντάρη, Παν. Πατρών 2006. Ασχολείται κυρίως με μελέτες ιδιωτικών έργων παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες προτάσεις, απο το σκίτσο της ιδέας μέχρι την εφαρμογή της.

Πολύτιμοι συνεργάτες
Σπύρος Βάγιας_Πολιτικός Μηχανικός
Βαλια Σπυλιοπουλου_Αρχιτεκτων Μηχανικός
Μιχάλης Πρέκας_Τοπογραφος Μηχανικός
Σωτήρης Μαυραγανης_Μηχανολογος Μηχανικός
Κώστας Χούσος_Πολιτικός Μηχανικός